Καλώς ήλθατε στον κόσμο της Marileta’s!

«Να τολμάς και να πειραματίζεσαι γιατί η δημιουργικότητα δεν τελειώνει ποτέ!» Είναι η αγαπημένη μου φράση! Συνεχίζοντας παρακάτω είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβετε το γιατί…

Είμαι η Γιώτα, δημιουργός αυτού του eshop. Από παιδί, θυμάμαι τον εαυτό μου να ψάχνω τρόπους ώστε να έχω όλα αυτά που με ενθουσίαζαν και που ήθελα να τα έχω κι εγώ. Η εξοικονόμηση χρημάτων φυσικά ήταν ο πρώτος λόγος, μιας και δεν γινόταν να τα έχω όλα, ειδικά έτσι όπως τα είχα στο μυαλό μου. Ειδική στις χειροτεχνίες σίγουρα δεν θα με έλεγες, όμως αυτό δεν με εμπόδισε, ας είναι καλά οι δάσκαλοι στο σχολείο και οι κοντινοί μου άνθρωποι που γνώριζαν περισσότερα σε ότι με ενδιέφερε και μου έδιναν απλόχερα τις συμβουλές τους και τις γνώσεις τους.

Έτσι ξεκίνησα κι εγώ, με ότι υλικά υπήρχαν διαθέσιμα στο σπίτι μου και με άλλα οικονομικά που μπορούσα να αγοράσω και στρώθηκα στις χειροτεχνίες! Έφτιαχνα ρούχα για τις κούκλες μου, κεντούσα μαξιλαροθήκες, άλλαζα τα έπιπλα στο δωμάτιο μου για να το ανανεώνω προσθέτοντας μικρές νέες πινελιές όπως μια κορνίζα που διακοσμούσα, έναν πίνακα που ζωγράφιζα, χρησιμοποιούσα παλιά αντικείμενα που δεν μου άρεσαν πια και τα μετέτρεπα σε μικρά έργα τέχνης! Ok έργα τέχνης φαινόταν στα δικά μου παιδικά μάτια, σίγουρα είχαν ατέλειες ως αρχάρια, αλλά και η αισθητική στη δημιουργία είναι θέμα προσωπικό.

Όλος αυτός ο χρόνος που αφιέρωνα στις χειροτεχνίες έγινε πλέον μια ευχάριστη ασχολία και συνήθεια. Διαπίστωσα ότι με βοηθάει εξαιρετικά στο να ξεκλέβω έστω και λίγη ώρα από το καθημερινό τρέξιμο και την ρουτίνα, την ένταση και το άγχος να προλάβω όλες μου τις υποχρεώσεις. Η ώρα της χειροτεχνίας, είναι η ώρα που αφιερώνω στον εαυτό μου, τα χέρια μου συνεργάζονται με την φαντασία μου αρμονικά και ο χρόνος κυλάει αβίαστα, ξέγνοιαστα και δημιουργικά.

Άρχισα να κάνω και δώρα σε φίλους και συγγενείς. Πραγματικά ήμουν πολύ χαρούμενη όταν έβλεπα στο πρόσωπο τους την συγκίνηση τους και ότι τα χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητα τους. Όπως και να το κάνουμε, ένα προσωποποιημένο δώρο φτιαγμένο με τα χέρια κάποιου, όπου καταθέτει κομμάτι της ψυχής του και της χαράς του σε ένα έργο, είναι δώρο ανεκτίμητης αξίας!
Συνέχισα να εξελίσσομαι και να εκπαιδεύομαι σε πιο επαγγελματικό επίπεδο σε νέες τεχνικές για να γίνομαι ολοένα και καλύτερη. Ήρθε το κόσμημα, ο πηλός, η ζωγραφική, το πλέξιμο, το decoupage, οι παλαιώσεις και πολλές ακόμη τεχνικές. Σπούδασα επίσης Μηχανικός Αντιρρύπανσης που όσον αφορά τις χειροτεχνίες, μου έδωσε πολύτιμες γνώσεις σε ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, σχεδίαση σε υπολογιστή και γνώσεις στη χημεία υλικών. Πλέον γνωρίζω και πως να χρησιμοποιώ και να ανακυκλώνω αντικείμενα και να τα διατηρώ σαν καινούργια.

Ψέματα δεν θα σας πω… με τον καιρό ξόδεψα πολλά χρήματα που πήγαν χαμένα σε υλικά που τελικά απεδείχθησαν ότι δεν έκαναν την δουλειά που υπόσχονταν. Με επιμονή, προσπάθεια και με διατηρημένο το πάθος μου για τις κατασκευές κατέληξα στα κατάλληλα προϊόντα και εταιρείες που με βοηθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις δημιουργίες μου.

Είχα όμως ένα θέμα… όπως φαντάζομαι έχουν και οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα hobbies. Έπρεπε να απευθυνθώ αλλού για να πάρω έμπνευση (internet, περιοδικά και βιβλία), αλλού για εκπαίδευση (αρκετές φορές σε άλλη πόλη ή νομό), σε διαφορετικά καταστήματα για να προμηθευτώ υλικά και ο χρόνος που σπαταλούσα σε αυτή την αναζήτηση ήταν πραγματικά περισσότερος από αυτόν που ήθελα να αφιερώσω για τη νέα μου δημιουργία! Το οικονομικό κόστος το φαντάζεστε…
Έτσι, με τα χρόνια μου δημιουργήθηκε μιαν ανάγκη. Να υπάρχει ένας μόνο χώρος όπου θα μου δίνουν νέες ιδέες για έμπνευση, να έχουν γνώσεις στη χρήση των υλικών και να μου παρέχουν εκπαίδευση σε τεχνικές όταν το επιθυμώ και που θα βρω όλα τα υλικά που χρειάζομαι.
Η ανάγκη αυτή ήταν λοιπόν το έναυσμα για να δημιουργήσω εγώ αυτόν τον χώρο ώστε να υποστηρίξω και άλλους ανθρώπους που ασχολούνται με τα hobbies και εύχομαι να παρακινήσω ακόμα περισσότερους να ξεκινήσουν και να ταξιδέψουν μαζί μου σε αυτό το μαγικό ταξίδι της χειροτεχνίας! Πήρα λοιπόν την μεγάλη απόφαση, το hobby έγινε επάγγελμα και έπεσα με τα μούτρα στο όνειρο!

Γιατί όμως εγώ η Γιώτα ονόμασα το όνειρο Marileta’s ;
Πέρα από την αγάπη μου για τα hobbies έχω και δύο άλλες μεγάλες αγάπες, τις κόρες μου, την Μαρία και την Νικολέτα που με εμπνέουν συνεχώς να γίνομαι ολοένα και καλύτερος άνθρωπος. Οι αγάπες αυτές ενώθηκαν και το όνειρο ονομάστηκε DIY & Crafts – Marileta’s creations!
Το όνειρο ξεκινάει να παίρνει μορφή…

Ξεκίνησα ως εργαστήριο το 2015 κατασκευάζοντας χειροποίητα είδη δώρων με τις τεχνικές που ήδη γνώριζα. Μετά από 2 χρόνια, η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου και το πάθος μου για εξέλιξη σε κάθε τι καινούργιο που έβγαινε στο χώρο των hobbies, με ώθησε ώστε να κάνω το επόμενο βήμα και να ανοίξω κατάστημα ειδών χειροτεχνίας.

Πέρα από τα χειροποίητα δώρα, τα υλικά τα οποία παρέχω σε όσους ασχολούνται με τα hobby crafts, λειτουργούν και καλλιτεχνικά εργαστήρια (workshops) παιδικά και ενηλίκων. Με μεγάλη μου χαρά μοιράζομαι τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου σε τεχνικές και είμαι υπερήφανη για μερικούς από τους μαθητές μου που το εξέλιξαν σε επάγγελμα. Εκπαιδεύομαι συνεχώς σε νέες τεχνικές ώστε να τις μεταφέρω και αυτές με τη σειρά μου στους μαθητές μου. Φροντίζω να ενημερώνομαι και να εκπαιδεύομαι σε νέα προϊόντα και ανανεώνω με αυτά το κατάστημα μου.
Στην συνέχεια, δημιούργησα ένα κανάλι στο YouTube για να μοιραστώ τις ιδέες και τις γνώσεις μου δωρεάν, ώστε να παρακινήσω και άλλους ανθρώπους να με εμπιστευτούν και να ξεκινήσουμε μαζί τα πρώτα τους βήματα και να βρουν το δικό τους ταλέντο!

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!

Στο eshop μου μπορείτε πλέον να βρείτε ότι χρειάζεστε σε ένα μόνο χώρο!
Πρωτότυπες νέες ιδέες για έμπνευση στο blog μου
Να παρακολουθήσετε σεμινάρια σε video, με οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξετε τις δικές σας υπέροχες δημιουργίες.
Υλικά για πολλές χειροποίητες κατασκευές και τεχνικές.

Είμαι δίπλα σας, πρόθυμη να σας εξυπηρετήσω - υποστηρίξω λύνοντας τις απορίες σας ώστε να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Πάμε να δημιουργήσουμε!

Γιώτα Παπαδοπούλου